torsdag 15 oktober 2009


Plupp!

Har kommit hem från gymmet och är nyduschad och japp, väldigt mysig. Klockan är efter midnatt här i sungalandet och jag sitter och äter vattenmelon. Mmmm goed.

Idag kom vi iväg grymt tidigt till plugget med våran granne Jovanna och kom snabbt igång med en analys i labbet. Tyvärr orsakade en gasventil ett mindre missöde och en fullständig förbränning av vårat lilla prov. Vi kasserade testet och plötsligt blev labbet belägrat av en massa brassar samt våran professor Caio och två doktorander. Förvirringen var total, så vi bestämde oss för att lunch var ett gediget trick.

Efter lunchen drog vi hem till vårat kitnet och väntade på att folket från datorsupporten skulle höra av sig. Daves dota är lite stökig. Slutligen ringde det, men inte på mobiltelefonen, utan på porttelefonen! Det var en god sak som hägrade bakom dörren; i händerna på en budbärare kunde den senaste boken av Dan Brown skönjas och en varm bris av skägg och smält ost rann över mig. Det är en bra sak.

Runt klockan 18 drog vi till Iguatemi, där datorsupporten fanns, eftersom de hade försäkrat oss om att dotan skulle vara färdig till klockan 19. Väl framme, märk väl 19.00 (ninjatidspassare!) förklarade de att det skulle ta lite längre tid och att vi kunde vänta i butiken.
Efter en halvtimme i butiken fick vi veta att det skulle ta ytterligare lite tid men att dotan skulle vara klar inom 15 minuter, men senast klockan 20. Jag och Dave var hungrigare än de gamla grekerna och bestämde oss för en middag på det välrenomerade Bob's. Smakade mais o menos.

Klockan 20.15 gick vi ned till butiken och försökte få kontakt med datakillen, som hade hittat en ny kund att snacka med. Eftersom vi vid det här laget fortfarande inte insett att tidsuppfattningen för brasilianare skiljer sig från vedertagen Greenwich time, lite som en SL-minut skiljer sig från den allmäna definitionen (speciellt då man har bråttom). Vi det här laget har grabben fått en ny kund och när dave frågar om datorn är klar, får han svaret "Jag har inte haft tid!". Detta förefaller ytterst märkligt eftersom det i butiken, datorsupportkillen exkluderad, finns tre andra anställda. En spelar gitarr, en annan bättrar på make-upen och den sista stoltserar framför en stor TV-skärm där han hittat ett spännande youtube-klipp...

Vi fick i alla fall med oss dotan och nu skall Dave försöka styra det sista. Fortsättning följer...
Förresten, jag kan inte ladda upp bilder av något ödets nyck, men jag hittade denna stilrena logga:





4 kommentarer:

  1. Haha jag har alltid sagt att bergsmän inte har något i labbet att göra. Men ni får väl bara börja om på ruta ett :D
    Jobbigt för Dave med datorn, va ni tvugna att betala för den usla servicen?
    Hoppas melonen smakar bra...fixade webcam programmet som trial. Sjukt kul! Hittade en melonhatt där till dig :D
    Kram

    SvaraRadera
  2. ja, visst e det jobbigt när man får usel service, men betänk att om alla gör det så är det inte usel service utan bara vanlig "service". alltså, se istället till att alla segar på jobbet så vinner alla :) butiken kanske tom måste nyanställa ;)

    enda som kanske förlorar e de som är stressade och alvarligt, gör man inte de stressade en tjänst genom att sega ner dom?? ev. förlorar butiken på det också om de måste nyanställa utan att öka omsättningen.

    haha, camilla du e för bra för att va sann!

    kan knappt bärga mig, måste få se melonhatten!

    håller för övrigt med om att bergsmän har inget i labbet att göra, i labbet bör endast utbildade ekonomer och/eller statsvetare finnas, annars går det som det går.

    SvaraRadera
  3. Halloj sladjsjxj!!

    Har sett dina mess på MSN men då jag hunnit fram till datorn är du looong gooone.. =(

    Vi måste skype:a nån dag!!

    SvaraRadera
  4. Haha! Smissmah, melonhatten var i en kalss för sig :D Ytterst smakfull och inspirerande kreation.

    Kan bara buga i vördnad för ditt resonemang där Freddie. Skulle detta tänk kunna vara en av stöttepelarna i Brasiliansk nationalekonomi också mån tro? Genom minska effektivitet måste fler personer anställas och därmed minskas arbetslösheten? Dock måste ju lönerna gå ned för att det skall funka, men det verkar de ha lyckats med :P

    Hoppas att ni hade det kul i StenHA! Kramen!

    Slangman, det är ok :) Jag tycker om dig även fast du fetdissar mig på MSN varje kväll ;)

    SvaraRadera