fredag 18 september 2009

Coconut!

Både idag och igår var ganska softa dagar. Har kommit hem från skolan för några timmar sen och nu sitter vi och väntar på Humberto för att åka till gymmet. Fastnade lite och talade med konspirationteoretikern och hyresvärden Mauro och hans fruga Tereza. Grymt trevligt folk.

Igår när vi åkte hem från gymmet påpekade Humberto att han var sugen på att haka till Machu Pichu vilket vore sjukt kul. I sådana fall blir det förhoppningsvis i januari. Snackade lite med Caio och Bete idag och fick lite mera biomassa att testa. Lite kokosnöt, lite Birunti (någon sorts palm) och lite acai-nötter och acai-ull. Mycket mysigt.

Dagen har fortgått snabbt och vi har fått relativt mycket arbete gjort. Bjöd Mauro och Tereza på gott och blandet och de tyckte det var great success. Speciellt lakritsen. Av någon outgrundlig anledning har de inte lakrits i Brasilien :O 


För några dagar sedan så vi den här filuren på väg till labbet. Den var/är helt sjukt stor. Bara kroppen var över en decimeter och sen lät den som en mixxer :O Helt wacky...



Här står Dave och snicksnackar med våran labb-gangstah-homie André. Sjukt trevlig också, pluggar andra året på kemilinjen vid Campinas och har varit fruktansvärt hjälpsam vid experimenten och förklarat för oss Grungos hur maskinerna fungerar.
  

Här har vi just börjat intaga vår andra lunch på ett sjyst ställe, en bit från Cantina da Philosofica, vilket ni som bekant vet ligger på Ciclo Básico, inte alls långt från matematikinstitutionen.
Det nya stället ligger ju såklart precis brevid Instituto de Artes, där vi förövrigt var inne och kollade på en orkester som spelade filmmusik. Grymt soft att kunna glida in där efter lunchen och åtnjuta lite levande musik.
I vilket fall, den glada gubben på bilden är Dave och han håller i en gaffel, på vilken en potatisbulle av oidentifierbar form är applicerad. Enligt utsago var denna mycket god.


Nu skulle Humberto ha varit hemma för 2 timmar sedan och whiskyn ser mer och mer inbjudande ut. Vi får se om det blir något gymma ikväll...


Just det, jag åt min första riktiga kokosnöt idag, eller ja drack upp vattnet och skrapade ur gojset. Det var helt ok. Nu lämnar jag er med Harry Nilssons sälla toner och kom ihåg, att det är inte korven man blir tjock av. Det är såsen. Kramen!





1 kommentar: